Spotlight

Blijf op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!

Inhoud syndiceren

Kindercoach

Saskia Bal-Verwoerd

werkdagen als kindercoach: dinsdag
werkdagen als groepsleerkracht: maandag

e-mailadres: saskia.verwoerd@oranjerie.unicoz.nl

 

 

Wie ben ik?

Ik ben op De Oranjerie komen werken toen de school een maand bestond en nog steeds werk ik er met veel plezier. Ik geef vooral les in de bovenbouw. In het wisselrooster geef ik het vak Muziek en op dinsdagmiddag organiseer ik theaterprojecten.

Naast de Pabo, lerarenopleiding basisonderwijs, heb ik ook een theateropleiding afgerond. Omdat ik graag meer handvatten wilde voor het begeleiden van kinderen ben ik de opleiding Kindercoach gaan doen. Met hetgeen ik tijdens die opleiding geleerd heb, wil ik graag de kinderen op De Oranjerie helpen.

Voor wie?

Elk kind komt in zijn leven dingen tegen die lastig zijn. Opgroeien gaat nou eenmaal gepaard met vallen en opstaan. De meeste kinderen kunnen dit zelf oplossen, al dan niet met behulp van iemand in hun omgeving. Soms gebeurt het dat een kind vastloopt en er niet zelf uitkomt. Dan kan het fijn zijn om hulp in te schakelen, zodat het kind een extra duwtje in de rug krijgt. Op zo’n moment zou ik kunnen helpen. Ik wil er voor zorgen dat het kind weer in zijn kracht staat, zich sterk voelt en straalt.

Hoe werk ik?

Ik wil het kind weer in zijn kracht zetten. Daarmee bedoel ik dat het kind zich weer sterk voelt en kan omgaan met dingen die lastig zijn.

Dat doe ik door kinderen zich (weer) bewust te maken van hun kwaliteiten en ook bedenken we samen welke vaardigheden het kind nog moet leren om zorgen of problemen te overwinnen.

De manier waarop ik met het kind werk, hangt af van de voorkeuren van het kind. Dat kan bijvoorbeeld pratend, spelend of tekenend zijn, met vragenkaartjes, met rollenspellen of met poppetjes.

De hulp die ik bied is kortdurend. Ik zal het kind vijf a zes keer begeleiden en daarna weer ‘loslaten’. Natuurlijk volg ik het kind daarna nog wel op afstand en bied ik extra hulp mocht dit nodig blijken.

Hoe aanmelden?

Wanneer u denkt dat uw kind hulp kan gebruiken van mij als kindercoach, kunt u daarover contact opnemen met de groepsleerkracht of de IB-er.

Wanneer ik met uw kind ga werken, zal ik eerst in gesprek gaan met u en de leerkracht. Met elkaar bespreken we op welk gebied het kind vastloopt en welke manier van hulp goed zal aansluiten. Na afloop van het traject zullen we met elkaar evalueren.