Sinterklaas groep 5a
7 december 2018
Eerste adventweek is een feit!
7 december 2018

Samen iets doen voor een ander! Inzamelingsactie voor kerstpakketten

Rond Kerstmis willen we als Oranjerie samen iets extra’s te doen voor een ander. Dit jaar hebben we gekozen om twee goede doelen in Zoetermeer te steunen die Kerstpakketten maken voor gezinnen die in of onder de minima grens leven.

Stichting Iedereen Een Maaltijd helpt mensen die buiten alle regelingen vallen en (tijdelijk) helemaal geen inkomen hebben door gratis maaltijden te geven. Zij motiveren deze mensen weer te vechten voor zichzelf en zo uit hun nare situatie te komen. Ook in de wijk Oosterheem zijn veel gezinnen die in of onder de minima grens leven. Voor deze mensen willen Buurtforum Samen in de Stromen en een groep jongeren van Buurtwerk iets extra doen voor de kerstdagen.

Deze organisaties hebben onze hulp nodig! Volgende week staan er elke ochtend buiten tafels klaar waar we producten verzamelen om dit te kunnen realiseren. Enthousiaste leerlingen van groep 7 zullen helpen met het verzamelen en ordenen van de producten. Denk aan verzorgingsproducten of houdbare producten die in ieder geval houdbaar zijn tot Kerstmis. Bijvoorbeeld blikken soep, crackers, afbakbroodjes, pakken sap of iets lekkers. Bij regen staan de tafels in de aula klaar om alle spullen op te verzamelen.

Helpen jullie ons mee om er voor meer mensen een bijzondere maand van te maken?

X